Kaymakam Topsakaloğlu’ndan “Gazeteciler ve Basın Bayramı” Mesajı

Kaymakam Topsakaloğlu’ndan “Gazeteciler ve Basın Bayramı” Mesajı bozyazigazetesi.com

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, ‘24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü ve Basın Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Kaymakam Topsakaloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Basın Mensuplarımız! Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi ülkemizde basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başlamış ve sansür ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle 24 Temmuz gününü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutluyoruz.

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Bu manada  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Ülke ve yerel sorunların çözümü noktasında halkın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinci içinde yaptığı haberlerle şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna katkı sunan basın çalışanlarımızın çabaları her türlü takdirin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümü, Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum.”