Ahmet Akın

Ahmet Akın

VAR OLMAK MI İSTİYORSUNUZ YOKSA YAŞAMAK MI?


Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir
MTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Yaşamınızda istikrarı sağlamak için olumlu bir iç huzuru yaratmalısınız. Eğer gerçekten hayatınızın amacını daha geniş bir perspektiften düşünürseniz, varoluşunuzun özü gerçekte nedir? Yalnızca sevdiklerinizin sağlayıcısı ve koruyucusu olarak rollerinizi yerine getirmek için mi varsınız? Yoksa yaşam yolculuğunuzda hala keşfetmediğiniz daha derin, ruhsal bir yol var mı? Var olmak mı istiyorsun yoksa yaşamak mı?

İkinci seçeneği seçmek, mutlu ve başarılı bir yaşam sürmek için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olduğunuz anlamına gelir. Bunu yapmak sizin açınızdan büyük bir fedakarlık yapmanızı gerektirmez: Disiplinli olmak, nihai hedeflerinize odaklanmak ve stresten uzak olmak sizi dengeli, tatmin edici bir yaşam yoluna sokacaktır. 

Bilim, günlük meditasyonun zihni sakinleştirmeye ve konsantrasyona yardımcı olmak için odaklanmaya destek verdiğini kanıtladı. Her gün meditasyon yapanlar daha sakin ve nispeten daha az kaygılı oldukları için görevlerinde daha iyi çalışabilirler. Meditasyonun aynı zamanda kişinin fiziksel durumu üzerinde de muazzam faydaları vardır; endişe ve stres duygularını ortadan kaldırarak daha iyi kalp sağlığına, daha iyi kan dolaşımına ve daha iyi sindirime yardımcı olur.

Yaşam boyu egzersiz ve günlük sağlıklı beslenme mantrasını (zihin aracı) takip ederseniz, 'Sağlam bir vücutta sağlam bir zihin' atasözünün bilgeliğini anlayacaksınız.

Günümüzde insanoğlunun karşı karşıya olduğu en büyük endişe parasızlıktır. Her insan, sevdiklerinin hayallerini gerçekleştirebilmek için iyi bir banka bakiyesine ve yeterli paraya sahip olmak ister. Ancak çoğu zaman bu istek, kötü harcama alışkanlıkları ve finansal planlama eksikliği nedeniyle gölgeleniyor. Düzenli olarak para biriktirmek, her ay harcamalarınızı dengelemek ve zenginlik yaratacak yatırımları zamanında yapmak size huzur verecektir.

Ayrıca kendinizi periyodik olarak işten ayırmak, aklı başında ve sağlıklı kalmanızı sağlayacaktır. Eve iş getirenler veya hafta sonlarını önümüzdeki hafta halletmeleri gereken görevler üzerinde çalışarak geçirenler, her gün stresli ve kötü dinlenmeye mahkumdur. 

Sevdiklerinizin geleceğini güvence altına almak, ne pahasına olursa olsun kaçınamayacağınız bir sorumluluktur ve bu adımı en iyi hayat sigortası poliçesini alarak gerçekleştirebilirsiniz. Hayat sigortasının faydalarının (eğer varsa) olumsuzluklarından çok daha ağır bastığını söylemek güvenlidir. 

Hayat Sigortası desteğiyle ailenizin hayatından uzakta olmanız durumunda ailenizle ilgilenildiğinden emin olabilirsiniz. Ancak doğru hayat sigortası ürününü seçmek çok önemlidir; en iyi planları öğrenmek için bir sigorta danışmanının yardımını alın ve yıllık ödenecek primi bulmak için bir hayat sigortası prim hesaplayıcıyı kullanın.

Başkalarından sevgi görmemeniz önemli değil, önemli olan kendinizi sevmeniz ve beslemenizdir. Günün sonunda sahip olduğunuz tek şey sizsiniz, bu yüzden hayatınızdaki en iyi ve en sevgi dolu ilişkinin bu olduğundan emin olun.  Daha istikrarlı olmanın tek yolu, kimin seni sevip sevmediğini umursamamaktır. Memnun
etmek veya karşı çıkmak için yolunuzdan çıkmayın, sadece olacağınız kişi olun. 

Geçmiş ve gelecek üzerinde bir gücünüz yok ve bunun için kendinizi kurban etmek boşuna. ŞİMDİ'ye teslim olun ve bir sonraki eylemlerinizi buna göre belirleyin.

Hayat sürekli bir eğitimdir ve okuldan öte öğretir. Öğrenirken cesaret bulursunuz ve statükoyla savaşmanın yollarını öğrenirsiniz ve yeteneğinizi uyumun ötesinde ifade edersiniz. Kendinizi geliştirmek, keşfetmek, hayal etmek ve yaratıcılığınızı ifade etmek için özgür bırakın.

Sorunlara aşırı tepki vermeyin. Hiçbir yol yokmuş gibi görünse bile bir çözüm bulunabilir. Bir yol olduğuna inanın, uzlaşmayı reddedin, sonuçlara şaşıracaksınız. Hissettiklerini yazın ve gerektiğinde bazen bağırın.

 




ARŞİV YAZILAR