Bozyazı’da Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Coşkuyla Kutlandı





Tarih: 24 Mart 2026 Salı 08:39



Bozyazı Tekeli 100. Yıl Örtülü İlkokulu’nda Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası, düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.

 


Öğretmen Mahmut Kaya’nın öncülüğünde gerçekleştirilen program, Atatürk, Türk büyükleri ve aziz şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Programda öğrenciler, günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve yazılar okurken, 2-A sınıfı öğrencilerinin hediyeleşmesi ve tüm öğrencilere hediye dağıtılması etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

 

 

Etkinlikler kapsamında düzenlenen yumurta tokuşturma yarışmasında öğrenci, öğretmen ve veliler kıyasıya mücadele etti. Ateş üzerinden atlama etkinliği ise izleyenlere renkli anlar yaşattı.

 

Programda, Türk dünyası kültürünü yansıtan ve günün anlamına özel hazırlanan semeni ile süslenmiş yoğurtlu darı keşkek, yoğurtlu buğday keşkek, pekmez tatlısı, çerez, baklava ile meyve ve sebze ikram edildi.

 

Kutlamalar, hep birlikte çekilen halaylarla sona erdi.

 

 


 


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

bozyazigazetesi.com © Copyright 2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA