MEÜ, Hatay’da köy okuluna kütüphane kazandırdı

MEÜ, Hatay’da köy okuluna kütüphane kazandırdı bozyazigazetesi.com

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Topluma Hizmet dersi kapsamında Hatay Samandağ’da köy okuluna destek olarak kütüphane kazandırdı.


Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet dersi kapsamında Hatay’ın Samandağ Seyfettin Sağaltıcı İlkokulu’na kütüphane yapılarak, okula onlarca kitap hediye edildi. Kütüphane; Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, Okul Müdürü Kamil Yogurucu, öğretmenler, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla hizmete açıldı. Tören sonunda açıklamalarda bulunan Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Ramazan Karatepe ve Dr. Fatma Canan Durgungöz, “Bugüne kadar Mersin ve çevresindeki illerde çok sayıdaki okulda öğrencilerin temel ihtiyaçlarının giderilmesi, okulların fiziki imkanlarının iyileştirilmesi ve öğretim ekosisteminin zenginleştirilmesi için hem bizler hem öğrencilerimiz büyük bir özveri ve samimiyetle çaba göstermekteyiz. 2023 yılında depremi çok ağır yaşayan Samandağ ilçesinin Sutaşı Seyfettin Sağaltıcı İlkokuluna bir kütüphane kurulması için çalışmalar yaptık. Verilen emek ve çaba sonucunda torunlarına bırakılmak üzere çok sayıda kitabı miras olarak bırakmayı isteyen ama depremde kaybettiğimiz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sabit Kalabaz ve eşi Aysel Kalabaz anısına bir kütüphane kurduk. Yaptığımız bu tür etkinlikler ile öğrencilerin sadece temel ve eğitimsel ihtiyaçlarını karşılamayı değil onların hayatlarına dokunabilmeyi geleceklerine az da olsa bir katkı sunmayı hedefledik. Aynı zamanda bu yapılan çalışmalarla köy okullarındaki çocukların yanı sıra geleceğin öğretmen adayları olan öğrencilerimizin de şimdiden toplumsal duyarlılık ve sorumluluk konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamaya çalıştık” ifadelerini kullandılar.

“ÜNİVERSİTEMİZDEN BÜYÜK DESTEKLER GÖRÜYORUZ”

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf İnandı ise yaptığı açıklamalarda,  öğrencilerin iyi şartlarda okumaları için köy okullarına destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Köy okullarının fiziki şartlarının diğer okullara oranla iyileştirmeye muhtaç olduğunu ifade eden İnandı, “Yaklaşık 20 yıl öncesine dayanan etkinliklerimiz ile köy okullarındaki çocukların kalplerine ve hayallerine dokunmaya çalışıyoruz. Okullarımıza ve öğrencilerimize imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Yaptıkları çalışmalardan büyük keyif aldıklarını belirten Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri, çalışmaları sırasında Mersin Üniversitesi’nden büyük destekler gördüklerini dile getirerek şu ifadeleri kullandılar: “Bir okulda daha çalışmaları tamamlanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadarki tüm etkinliklerimizde ve son olarak gerçekleştirdiğimiz kütüphane yapımında da bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’a, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Coraldı’ya ve Sağlık Kültür Daire Başkanı Sayın Murat Solmaz’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.”