Bozyazı HEM’den yılsonu sergisi

Bozyazı HEM’den yılsonu sergisi bozyazigazetesi.com

Mersin’in BozyazıHalk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünde yıl boyunca açılan kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi.


HEM’de düzenlenen açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Bozyazı HEM Müdürü Kemal Boz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı. Müdür Boz, “Yaygın eğitim kurumları olarak Halk Eğitim Merkezleri bireylerin yaşlarına, eğitimlerine, örgün eğitimin içinde veya dışında olduklarına bakmaksızın toplumun her kesimini eğitimde hedef kitle olarak görmektedir. Bu bağlamda bir yıl içerisinde merkezimizde başta el sanatları olmak üzere gösteri sanatları, hijyen eğitimi, iş güvenliği, yabancı dil, spor, seramik, bilgisayar ve okuma yazma olmak üzere çeşitli alanlarda iki yüze yakın kurs açılmıştır. Bu kurslarımızda 4000’in üzerinde kursiyerimiz istifade etmiştir. Bu rakam Bozyazı nüfusunun yüzde 15’ine tekabül etmektedir. Kurumumuzda ayrıca 455 açık lise ve 120 açık ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 665 öğrencimiz eğitim görmektedir. Kursiyerlerimizin ve usta öğreticilerimizin bir yıllık emeklerini göz nuru çalışmalarını bugün sizlerin beğenisine sunarken bize kursların açılmasında yardımlarını esirgemeyen başta Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve Belediye Başkanımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına okul müdürlerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından program müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Gösterilerin ardından Kaymakam tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve eşi Gül Topsakaloğlu ile beraberindekiler, serginin açılışını yaparak kursiyerler tarafından el emeği göz nuru ile yapılan ürünleri inceledi.