Anamur-Bozyazı Turizm Stratejisi Çalıştayı Sona Erdi

Anamur-Bozyazı Turizm Stratejisi Çalıştayı Sona Erdi bozyazigazetesi.com

Mersin Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Anamur-Bozyazı Turizm Stratejisi Çalıştayı sona erdi.


Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 2 gün boyunca Anamur ve Bozyazı ilçelerinde akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile düzenlenen turizm stratejisi çalıştayı sona erdi. Programı başından sonuna kadar takip eden Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Anamur ve Bozyazı ilçelerinin turizm potansiyeli ile ilgili katılımcılara görüş ve önerilerini iletti.

31 Mayıs Cuma Günü Anemurium Antik Kenti içerisinde bulunan Odeon'da düzenlenen panel ile açılışı gerçekleştirilen toplantıya katılan Başkan Deniz burada yaptığı konuşmada düzenlenen panelin ilçe ve bölge turizmi açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Anamur'un doğal ve tarihi değerleri hakkında bilgi veren Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz;" İlçemiz Anamur doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile keşfedilmeyi bekleyen bir ilçe. Ana geçim kaynağı tarıma dayanan ilçemizin turizmden de hakkettiği payı alır hale gelmesi için Anamur Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hem Mersin Üniversitesi'nin hemde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin değerli akademisyenleri tarafından hazırlanacak olan çalıştay sonuç bildirgesine göre bizde çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Düzenlenen Turizm çalıştayının ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Program kapsamında gerçekleştirilen panelde TURAK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, TURDEK Başkanı ve ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ve ALTİD Başkanı Burhanettin Sili Anamur ve Bozyazı ilçelerinin turizm potansiyeli ve bu potansiyelin doğru değerlendirilmesi için yapılması gereken çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Panelin son gününde gerçekleştirilen Çalıştay Değerlendirme ve Sonuç Raporu Toplantısı'na katılan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, programın düzenlenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti. İlçe turizmi açısından verimli bir çalıştay olduğunu ifade eden Başkan Deniz;"2 gün boyunca değerli akademisyenlerimizin, turizm sektöründe faaliyet gösteren derneklerimizin ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği ile çok verimli bir çalıştay gerçekleştirdik. Anamur Belediyesi olarak turizm konusunda yapılması gerekenlerle ilgili notlarımızı aldık. Kısa süre içerisinde bu alanda çalışmalarımızı başlatacağız. Özellikle Anamur-Girne feribot seferlerinin de başlaması ile Anamur'un ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artacağına ve turizm sektörünün ilçemizde daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. Turizm başta olmak üzere ilçemizin gelişimine katkıda bulunacak olan tüm çalışmalarda Anamur Belediyesi olarak hem kamu kurumlarımızla hemde özel sektörler iş birliğine açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Anamur-Bozyazı Turizm Stratejisi Çalıştayı'nda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tarihi Odeon'da gerçekleştirilen açılış programına İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Anamur Jandarma Komutanı  Kadir Dölek, Bozyazı Jandarma Komutanı Yunus Güven, Bozyazı Sahil Güvenlik Komutanı Süleyman Şafak, Anamur Emniyet Müdürü Hanifi Umar, Bozyazı Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, Kent Konseyi Başkanı Kamil Körhasanoğulları, ANTSO Başkanı Mehmet Tuna, Anemurium Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekocak, Anamur-Bozyazı STK Temsilcileri, Anamur-Bozyazı Resmi Kurum Müdürleri, TURAK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Prof. Dr. Meryem Samırkaş Komşu, TURDEK Başkanı ve ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ve ALTİD Başkanı Burhanettin Sili, Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Meryem Samırkaş Komşu ve Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bilge Kaan Ercan, Anamur Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü Öğrencileri, Turizm işletmecileri ve vatandaşlar katıldı.