SGK İşlem Başlattı! Bunu Yapan Emeklilerin Maaşı Kesilecek

SGK İşlem Başlattı! Bunu Yapan Emeklilerin Maaşı Kesilecek bozyazigazetesi.com

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son zamanlarda yaptığı incelemeler sonucunda bazı emeklilerin emeklilik haklarının iptal edilmesi ve geri ödeme yapmaları gerektiğine karar verdi. İşte detaylar...


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son zamanlarda artan haksız emeklilik girişimlerine karşı harekete geçti. Geriye dönük incelemeler sonucunda, tanıdıklarını sigortalı göstererek emeklilik sağlamak isteyen kişilere ciddi yaptırımlar uygulanacak.

ÖDENEN PARA GERİ ALINACAK

SGK’nın başlattığı çalışma sonucu bu yöntemle emekli olanların tespit edilmesi halinde emekli maaşlarının iptal edileceğini ve o zamana kadar ödenen tüm paraların faiziyle birlikte geri alınacağını belirtildi.

Sahte iş yeri ve sahte sigortalılıkla mücadelede kararlılığını sürdüren SGK, bu kişilerin izini sürmek için yeni bir platform oluşturdu.

EMEKLİ MAAŞLARI KESİLECEK

SGK tarafından bu tür girişimlerde bulunan kişilere uyarıda bulunuldu. SGK, bu kişilerin tespit edilmesi halinde bağlanan emekli maaşlarının kesileceğini ve o tarihe kadar ödenen maaşların yasal faiziyle birlikte geri alınacağının altı çizildi.