Bozyazı’da orman yangınlarıyla mücadele toplantıları sürüyor

Bozyazı’da orman yangınlarıyla mücadele toplantıları sürüyor bozyazigazetesi.com

Mersin’in Bozyazı ilçesinde muhtarlara yönelik orman yangınlarıyla mücadele toplantısı yapıldı.


Mersin’in Bozyazı ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele konusunda eğitim çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda mahalle muhtarları ve güvenlik güçlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, orman yangınlarının önlenmesi için alınacak tedbirler, yangın öncesi, yangın esnası ve yangın sonrasında yapılması gereken iş ve işlemler, yangınlar konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturulması, seralara ve ormanlık alanlara yakın yerlerde ateş yakılmaması gibi konular ele alındı.

Ayrıca havaların ısınmasıyla birlikte yangın riskinin arttığı yaz mevsiminde olası orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar, orman yangınları ile topyekûn mücadele ve Bozyazı’da yaşanabilecek orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler, yangın esnasında yapılacak çalışmalar, yürütülmesi gereken faaliyetler değerlendirildi. Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi

Toplantıya, mahalle muhtarlarının yanı sıra Kaymakamlık Yazı İşleri Müdür Vekili Sıdıka Şimşek Akdemirci, Orman İşletme Müdürü Fahri Uzlar, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yunus Güven ile Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Süleyman Şafak katıldı.