Kaymakam Topsakaloğlu: “Şiddetin her türlüsü kötüdür”

Kaymakam Topsakaloğlu: “Şiddetin her türlüsü kötüdür” bozyazigazetesi.com

Mersin’in Bozyazı ilçesinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.


Bozyazı KaymakamıTuncay Topsakaloğlu başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda ilgili kurum amirlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ilçede kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ilçede şiddetle mücadele alanında sunulan hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamalardaki sorunların giderilmesi amacıyla kurumların sorumlulukları, ailenin korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesine dair konular görüşüldü.

“Şiddetin her türlüsü kötüdür”

Kadına şiddetin önlenmesi için bu tür toplantıların yapıldığına vurgu yapan Kaymakam Topsakaloğlu, şiddetin her türlüsünün kötü olduğunu söyledi. Topsakaloğlu, “6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlemesine dair kanun gereğinde kadınına şiddetin önlenmesi için bu toplantıları yaparak hem çalışmalarımızı değerlendiriyoruz hem de önümüze bir yol haritası çiziyoruz.  Bu konunun hem kanuni hem ahlaki yönden sıkı takipçisiyiz. Şiddetin her türlüsü kötüdür. İnsanlık barış, kardeşlik ve huzur istiyorsa, cennetin kokusunu istiyorsa, cennet kimin ayaklarının altındaysa ona olması gereken saygıyı, hürmeti göstermek durumunda” dedi.

Toplantı 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanun ve Kadına Yönelik Hizmetler konusunda kurumlar arasında bilgi alışverişi yapılmasının ardından sona erdi.