Şükrü Sina Gürel, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Saldırısı Affedilemez!

Şükrü Sina Gürel, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Saldırısı Affedilemez! bozyazigazetesi.com

Zafer Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Kıbrıs’taki güncel durumu ele alarak BM Barış Gücü’nün KKTC’de Türk askerine yönelik saldırısını affedilemez olarak nitelendirdi.


Zafer Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Kıbrıs'taki son gelişmelere ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Gürel, BM Barış Gücü'nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında Türk askerine yönelik saldırısını affedilemez olarak değerlendirdi ve bu durumun görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.

'Kıbrıs’ta iki halka da önce Barış ve demokrasi götüren, sonra da güvenlik sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleridir'

1964 yılından bu yana Kıbrıs Türkünün güvenliğine hiçbir katkı sağlamadığını belirten Gürel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta barışı ve demokrasiyi getiren, ardından güvenliği sağlayan en önemli unsur olduğunu ifade etti. Şu anda ise KKTC Güvenlik Kuvvetleri'nin Kıbrıs Türk halkının güvenliğini koruduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, BM Barış Gücü'nün Kıbrıs'ta olumlu bir katkı sağlamak yerine tam tersine hasmane bir tavır sergilediğine dikkat çekti. Bu nedenle BM Barış Gücü'nün KKTC topraklarından derhal çıkarılması gerektiğini ve bu durumun BM Güvenlik Konseyi üyeleri olan Rusya Federasyonu ve Çin Halk Cumhuriyeti'ne iletilmesi gerektiğini belirtti.

KKTC'nin hak ettiği egemen-eşit konumunu elde etmesi için atılacak ilk adımlardan birinin BM Barış Gücü'nün KKTC'den çıkarılması olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Türk milletinin ve KKTC'nin güvenliği ve egemenliği konusundaki kararlılığını dile getirdi.