Bozyazı’da Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü törenle kutlandı

Bozyazı’da Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü törenle kutlandı bozyazigazetesi.com

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü törenle kutlandı.


Bozyazı'daki 30 Ağustos kutlamaları, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu ve Başkan Mustafa Çetinkaya’nın, Atatürk Anıtına çelenk sunmalarıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Astsubay Çavuş Buğrahan Yıldız, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yıldız, tarihte emsali görülmemiş yurtseverlik ve eşsiz kahramanlık zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferinin 101’inci yıldönümünü heyecan ve gururla kutlamanın kıvancı içerisinde olduklarını söyledi. Yıldız, “26 Ağustos şafağında başlayan ve 30 Ağustos 1922’de muhteşem bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile milletimiz bağımsız ve hür yaşama iradesini tüm dünyaya haykırmıştır. 30 Ağustos Zaferi emperyalizmi yendiğimiz, fedakarlığın, yiğitliğin, kahramanlığın şaha kalktığı, esaretin bittiği, bağımsızlığa ve özgürlüğe kavuştuğumuz, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk Yurdu olacağının belgesi, edebi bekamızın, hürriyet ve istikbalimizin ölümsüz abidesi olmuştur” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki tören sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yunus Güven, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.