Bozyazı’da 15 Temmuz şehitleri anıldı

Bozyazı’da 15 Temmuz şehitleri anıldı bozyazigazetesi.com

Mersin’in Bozyazı ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında "Milletin Zaferi" temasıyla anma programı düzenlendi.


15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında FETÖ’nün darbe girişiminin engellenmesinin 8. Yılı dolayısıyla düzenlenen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, “Bugün bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz. FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak vatanına namahrem elinin değmesini müsaade etmemiştir. Yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı. Fettullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir. Kimimiz namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler. Ruhları şad olsun” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi. Öğrencilere Kaymakam Topsakaloğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya tarafından ödülleri verildi.

Vatandaşlar için açılan ‘Anı Defteri’ne vatandaşlar duygularını yazdı. Saat 00:13’te tüm camilerden sala okunması ile program sona erdi.