Müftü Sebahattin Turan, ilk önce Bozyazı Kaymakamı Alp Eren Yılmaz'a veda ziyaretinde bulundu. Turan'ı makamında ağırlayan Kaymakam Yılmaz, kısa süreli sohbetin ardından Turan'a yapmış olduğu hizmetleri ve ziyaretleri için teşekkür ederek, yeni görev yerinde başarılar diledi. Ardından ilçedeki kurum amirlerine veda ziyaretleri gerçekleştiren Turan, son olarak Bozyazı Müftülük Konferans Salonunda din görevlileri ile bir araya geldi. Görev süresi içerisinde yapılan çalışmaları anlatarak helallik isteyen Müftü Turan, görev yaptığı süre içerisinde mesai arkadaşları ile uyum içerisinde çalıştıklarını ve çalışma süresi içerisinde toplum menfaatine birçok yararlı kalıcı hizmetlere hep birlikte imza attıklarını ifade etti. Turan, “Gönül rahatlığı ile Bozyazı'dan ayrılacağım. Allah hepinizden razı olsun. Eğer sizler üzerinde bir hakkım varsa ben haklarımı helal ediyorum. Sizlerde helal edin” dedi.
Turan, Bozyazı'da göreve başladığında 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik hiç kurs olmadığını, bu kapsamda 5 adet kurs açtıklarını, çocukların halen bu kurslarda eğitim gördüğünü söyledi. Turan, ”İlçede biri erkek biri kız olmak üzere iki yatılı hafızlık kursunda öğrenci sayımız 20 idi. Yaptığımız çalışmalar sayesinde yaklaşık üç katına çıkardık. Bu kurslarda bakım onarım ve her türlü ihtiyacı, ekonomik kriz ve pandemi sıkıntısına rağmen yerine getirdik. Hafızlığı bitiren öğrencilerimiz sınavlarda başarılı sonuçlar alarak bizleri gururlandırdı” diye konuştu.
Çevresi bakımsız olan Merkez Caminin iç ve dış boyası, dış cephe kaplaması ile bahçe istinat duvarlarını yaptıklarını belirten Turan, “Göreve başladığımda alt kısmı yapılan Çopurlu Mahallesindeki Şehitler Camii'nin üst kısmını cami derneği ile birlikte tamamladık ve vatandaşlarımızın ibadetine sunduk. Salgın sebebiyle facebooktan canlı olarak bütün Kuran'ı ezbere okudum. Kısa sürede yeni müftülük hizmet binası ve külliyesini projelendirerek son aşamaya getirdik. Çalışma sürem içerisinde sizlerle birlikte çok çalıştık, birlikte koşturduk, kapı kapı gezdik, birçok program yaptık. Başta personelime ve hizmetlerimizde bizimle birlikte olan bütün vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Önemli olan bu dünyada güzel bir seda bırakmaktır” şeklinde konuştu.

SEBAHATTİN TURAN KİMDİR?
Sebahattin Turan 1974 yılında Erzurum’un Tortum İlçesi Kaleboynu Köyü'nde doğdu. İlkokulu Kaleboynu Köyü’nde bitirdi. (1984-1987) yılları arasında İstanbul Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı ve klasik usulde arapça dersleri aldı. İmam Hatip Lisesinin orta kısmını Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde dışarıdan bitirdi. Daha sonra İstanbul İmam Hatip Lisesi’ne kaydoldu. 1993 yılında İmam Hatip Liseleri arasında yapılan hafızlık yarışmasında Türkiye birincisi oldu. 1994 yılında Mekke’de dünya altıncısı oldu. İmam hatip lisesinde okuduğu yıllarda Dülgerzâde Kur’an Kursu’na devam etti. Bu kursta Mikdat Temiztürk, Hocaefendiden Aşere-Takrib okuyarak icazet aldı. 2001 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.
Aynı yıl Bilecik İli Osmaneli İlçesi Ciciler Köyü'nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftülük-Vaizlik bölümünden mezun oldu ve vaiz olarak Yalova İli Armutlu İlçesi’ne atandı. 2006 yılında Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Kur’an’da İtaat Kavramı’ adlı teziyle tefsir alanında yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Van Eğitim Merkezi’ne öğretmen olarak atandı. 2008-2010 yılları arasında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde eğitim görevlisi olarak çalıştı. 2010 yılında Harran İlçe Müftülüğüne atandı. 2014-2018 yılları arasında Avustralya (Sidney, Melbourne) de İdari ve Sosyal İşler Ataşeliği yaptı. Yurtdışı görevi sonrası 16.08.2018 tarihinde Bozyazı İlçe Müftülüğüne atandı.
Tefsir alanında doktora yapmakta olup tez aşamasında çalışması devam eden Turan, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.







.jpg)