Bozyazı’da ’Dünya Ormancılık Günü’ etkinliği

 Bozyazı’da ’Dünya Ormancılık Günü’ etkinliği bozyazigazetesi.com

Mersin’in Bozyazı ilçesinde ’21 Mart Dünya Ormancılık Günü’ kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğünce ’21 Mart Dünya Ormancılık Günü’ kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan öğrenciler, 2 hektar alanda harnup, servi ve bademden oluşan 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Etkinliğe Bozyazı Belediye Başkan Vekili Havva Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Jandarma Komutanı Yunus Güven, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Süleyman Şafak, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Fahri Uzlar, işletme personelleri, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını kutlarım”

Ayrıca Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü ’21 Mart Dünya Ormancılık Günü’ kapsamında Yoğunduvar tesislerinde iftar programı düzenledi. İlçe protokolü ile Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, “Ormanlar insanların yaşam kaynaklarından olup bizlerin de torunlarımıza geliştirerek bırakacağımız emanetlerdir. Bir ülkenin temel kaynaklarından olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması çok önemlidir. Bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumaktır. Ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizin ve duyarlılığımızın artması temennisiyle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını kutlarım” dedi.