USİAD heyeti, Irak Sanayi Bakanı ile bir araya geldi; Bakandan Türk şirketlerine destek sözü

USİAD heyeti, Irak Sanayi Bakanı ile bir araya geldi; Bakandan Türk şirketlerine destek sözü bozyazigazetesi.com

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) heyeti, Bağdat’ta Irak Sanayi ve Maden Bakanı Halid Battal Necm Abdullah ile bir araya geldi.


USİAD heyeti, 25 Türk şirketi ile Irak Sanayi ve Maden Bakanı Halid Battal Necm Abdullah ile bir görüşme gerçekleştirdi. Irak Sanayi Bakanı Abdullah, USİAD heyeti ile yapılan görüşmelerde, Türk iş adamlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bakan Abdullah, Türk İşadamlarının özellikle Irak’a yatırım için gelmelerini talep etti.

TÜRK ŞİRKETLERE DESTEK SÖZÜ

Öte yandan Bakan Abdullah, Irak’ta yatırım yapacak Türk şirketlerine her konuda destek olacaklarını söyledi. Irak’ta emniyet ve huzurun her bölgede tahsis edildiğini belirten Bakan Abdullah, özellikle süt ürünleri, gübre gibi bir çok sektörde yatırıma ihtiyaçları olduğunu belirtti. Ayrıca Irak Sanayi Bakanı, konut, yol, köprü, okul, turizm, tarım ve müteahhitlik hizmetleri, hastane gibi çok büyük ve önemli projelerinin de başladığını aktardı.

USİAD BAŞKANI KILIÇ, BAKANI TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ

Başkan Nevaf Kılıç, hedeflerinden birinin; Türk ve Irak şirketlerinin hem Irak’ta hem de Türkiye’de ortak yatırım yapmalarını desteklemek ve teşvik etmek olduğunu ifade etti. Görüşmelerin ardından USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak Sanayi Bakanı Halid Battal Necm Abdullah’ı 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan 8.Uluslararası Yatırım ve Ticaret zirvesine davet etti. Öte yandan Kılıç, Bağdat’ta Türkiye Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını önerirken, bu konuda gerekli desteği ülke olarak sağlayabileceklerini belirtti.

USİAD’A TEŞEKKÜR;

Ziyarette bulunan Türkiye’nin 7 bölgesinden ve farklı sektörlerde ihracat yapan şirket yöneticileri, böyle bir ziyaret planlayıp, sorunsuz gerçekleştirdiği için USİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve USİAD yöneticilerine teşekkürlerini ve memnuniyetlerini, sözlü ve yazılı ifade etti. Ayrıca katılımcılar, bu tip organizasyonların devam etmesi konusunda da USİAD başkanı Nevaf Kılıç’a talepte bulundu.